Restoranlar sokağında Türkiye'nin 7 bölgesinin tipik özelliklerini yansıtan yapılar tasarlanmıştır. Bölgelere göre değişen plan tipleri, yapım teknikleri ve yörelere özgü zengin süsleme ve bezemeleriyle kültürel zenginliğimizin önemli bir parçası olan Türk evleri örnek alınıp oluşturulmuş bu restoranlarda yöresel yemekler ziyaretçilere sunulmaktadır.

Restoranlar Sokağı’nda Marmara Bölgesini temsilen İstanbul Yalısı, Akdeniz Bölgesini temsilen Antalya Evi, Ege Bölgesini temsilen Bodrum Evi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Diyarbakır Evi, Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Erzurum Evi, İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen Konya Evi ve Karadeniz Bölgesi’ni temsilen Trabzon Evi yer almaktadır. Restoranlar Bodrum evi hariç betonarme üzeri yöreye özgün kaplama ile yapılmıştır. Bodrum evi yığma taş yapıdır. Tüm evlere özgün ahşap tavan örnekleri yapılmıştır.

Restoranlar

  • Antalya Evi

  • Bodrum Evi

  • Diyarbakır Evi

  • Erzurum Evi

  • İstanbul Evi

  • Konya Evi

  • Sergi ve Kafe Binası

  • Trabzon Evi